FAQs

Hovedkategori: Spørgsmål til DEX (Delticom Effektivitetsklasse Index)
  1. Hvad er DEX?
  2. Rundspørgeresultat: Hvordan vægter bilisterne EU-dækmærkets kriterier?
  3. Hvor bliver DEX vist?
  4. Gælder DEX også for vinterdæk?

Hvad er DEX?

Den førende europæiske online dækforhandler Delticom har i en repræsentativ rundspørgeundersøgelse blandt bilister i 15 europæiske lande bedt om deres bedømmelse af EU-dækmærkets tre kriterier.

Den heraf resulterende prioritering af dækmærkekriterierne danner grundlaget for DEX (Delticom Effektivitetsklasse Index). Dermed er DEX en kombination af de enkelte dækmærkekriteriers værdi samt bedømmelsen af samme.

DEX gør købebeslutningen nemmere. I Delticoms onlinebutikker bliver „DEX“ vist via et karaktersystem med en og op til fem stjerner.

Jo felre stjerner DEX kan fremvise, des mere svarer det mærkede dæk med sine effektivitetsklasser til bilisternes bestemte præferencer.

OBS: DEX gælder kun for sommer- og helårsdæk!


Rundspørgeresultat: Hvordan vægter bilisterne EU-dækmærkets kriterier?

Sikkerhed er vigtigere end besparelsespotentiale. Mere end halvdelen af de adspurgte mener at vådgrebet er den under EU-mærket nævnte dækegenskab. Plads nummer to, med mere end 25 procent, indehaves ifl. rundspørgeundersøgelsen af rullemodstanden. Rullelyden blev vægtet lavest.


Hvor bliver DEX vist?

DEX vises eksklusivt i Delticoms onlinebutikker. DEX ses under dækkøbet i dæksøgningens resultatliste og i dækdetaljerne.


Gælder DEX også for vinterdæk?

EU-dækmærket omfatter ikke dækkenes egenskaber ved sne og is. Derfor anbefales der ved køb af vinterdæk at konsultere testrapporter på den neutrale dæktestside Daektest.com.

© 2001-2020 Delticom AG - dinedaek.dk - swebc19