FAQs

Hovedkategori: Produktinformationer
  1. Dæks alder
  2. Hvad betyder betegnelsen "udløbet"?
  3. Hvad er S-kendetegnet?

Dæks alder

På initiative , og under ansvar af Bundesverbandes Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk e.V. (BRV) har i september 2001 afgørende repræsentanter fra den tyske dækindustri, udarbejdet et klart statement, til det ofte i fortiden diskuterede, og ofte forskelligt interpreterede spørgsmål, hvor lang det "flere år" omfattende tidsrum, i henhod til denne retningslinie, maximalt må være. Firmaerne Bridgestone/Firestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin und Pirelli giver bilejere og dækforhandlere anbefalingen: Vær opmærksom på, at der ved køb/salg af personvognsdæk, produktionsdatoen ikke er ældre end 5 år. Det betyder omvendt , at et ubrugt dæk - selvfølgelig forbeholdt sagkyndig lagring - gælder som nyt 5 år efter produktionsdato, og derfor kan sæges som nyt dæk.


Hvad betyder betegnelsen "udløbet"?

Betegnelsen udløbet efter dækdimensionen henviser til, at denne profil , ikke mere bliver produceet til den aktuelle sæsson. Hen til det kompette udsalg, er det dog muligt at levere restbestande.


Hvad er S-kendetegnet?

Med retningslinien ECE-R 117 har EU fastlagt værdier for "rule af lyde" af dæk.
Et „S“ i forbindelse med en talrække på dæksiden betyder, at det drejer sig om et dæk med reducerede kørelyde. Personvogndæk med S-kendetegn må efter en overgangsfrist ikke sælges.

Overgangsfriste S-kendetegn:
- Fra 1. Oktober 2009 til personvogndæk (efter ECE-R 30) med en tværsnitsbredde til og med 185 Millimeter.
- Fra 1. Oktober 2010 til personvognsdæk (efter ECE-R 30) med en tværsnitsbredde fra 195 til og med 215 Millimeter.
- Fra 1. Oktober 2011 til personvognsdæk (efter ECE-R 30) med en tværsnitsbredde 215 Millimeter.

© 2001-2020 Delticom AG - dinedaek.dk - swebc20